www.terraprims.com
 
 
 
 
 

PERDRE LA POR

 

Mentrestant, Pere s'estava assegut a fora, al pati. Se li va acostar una criada i li digué: “Tu també hi anaves amb Jesús, el Galileu”.
Però ell ho negà davant de tothom: “No sé de què parles”.
Quan Pere sortia cap al portal, una altra criada el veié i digué als qui eren allí: “Aquest anava amb Jesús, el Natzarè”.
Pere ho tornà a negar tot jurant: “No conec aquest home”.
Poc després, els qui eren allí es van acostar a Pere i li digueren: “És veritat que tu també ets d'ells: si fins i tot se't nota per l'accent amb què parles!”
Llavors es posà a maleir i a jurar dient: “Jo no conec aquest home!”

(Mateu 26, 69-74)

Per què Pere va negar que conegués aquell home amb qui havia conviscut tant de temps, a qui unia una amistat que semblava tan sincera, a qui feia poc que havia dit: “Ni que tots fallin, jo no fallaré! Ni que em calgui morir amb tu, jo no et negaré!”? Per què li va fallar el coratge?

En aquells dies, els apòstols comparegueren davant el Sanedrí. El gran sacerdot començà així el seu interrogatori: “Us vam prohibir severament d'ensenyar en el nom de Jesús, però vosaltres heu omplert Jerusalem de la vostra doctrina i voleu que es giri contra nosaltres la sang d'aquest home”.
Pere i els apòstols respongueren: “Cal obeir Déu abans que els homes. El Déu dels nostres pares ha ressuscitat Jesús, que vosaltres vau matar penjant-lo en un patíbul. Déu l'ha enaltit com a capdavanter i salvador, per acompanyar-nos cap a la conversió i al perdó dels pecats. Nosaltres en som testimonis i també n'és testimoni l'Esperit que Déu ha donat als qui l'obeeixen”.
Ells castigaren els apòstols fent-los assotar. Després, els van prohibir de parlar en el nom de Jesús i els van posar en llibertat.
Els apòstols es retiraren del Sanedrí, contents d'haver estat trobats dignes de ser ultratjats per causa del nom de Jesús.

Fets dels Apòstols, 5, 27 i ss.

Quin canvi! Com ha pogut recuperar Pere la valentia i l’entusiasme per plantar cara a aquells mateixos davant dels quals es va rendir no fa pas gaires dies?

 

La covardia no és pas exclusiva de Pere. Els altres deixebles també abandonen Jesús. Tots prefereixen salvar la pell abans que fer-li costat.
Ara hauríem de pensar si nosaltres també ho som d’alguna manera o si som prou valents, quan tenim ocasió de fer alguna d’aquestes coses.

1.- Hem entès que val la pena de conèixer bé Jesús, ser amic seu i recordar-nos-en sovint, encara que hàgim de deixar alguna cosa que ens agrada o és més divertida? Ho fem alguna vegada?

 

 

2.- Sabem fer les coses ben fetes, encara que els altres no les hi facin o, potser es riguin de nosaltres? Posa’n algun exemple.

 

 

3.- Hem defensat i fet costat a algun amic o a alguna persona de qui els altres es reien, criticaven o insultaven? Posa’n algun exemple.

 

 

Cuadro de texto:Pinta aquest dibuix. Fixa’t en la cara riallera que fa la noia. Per què et sembla que està contenta?

 

 

 

Sempre que ajudem els altres, hem de donar-los alguna cosa que també ens agrada de tenir (temps, aliments, roba, jocs, capricis...). Val la pena de fer-ho? Per què?

 

 

 

 

H_M  D’A_RE__RE A _ER F__A LA P_R

DE PE_DR_ EL __E E_S AL_RE_ NE_E__IT_N,

 

LA M__LO_ MA_E_A D’E__AR _ON_ENT_

ÉS F_R CO_T__TS EL_ AL_RE_.

 

 
 

 

 

 

  • www.terraprims.com